Пропускане към основното съдържание

Домашната кухня: Рецепти за ястия по сезона. Първо яйцата. Дунавската патка после.

Ретро класика отъ 1893 година. Ето как се варят рохки яйца: Налейте толкова чаени чаши вода в тенджера, колкото яйца ще варите. Сложете тенджерата на огъня и когато водата заври, пуснете яйцата в нея, по възможност едновременно. След това свалете тенджерата от огъня и я оставете настрана, за да изстине водата постепенно. Извадете яйцата , когато водата е изстинала, като по този начин се сваряват равномерно. Ретро, ама модерно, сезон 1893 година. Сега тутакси подирь туй иде наредъ да говоримъ, какъ именно трѢбва да бꙛде направена и наредена кухнята и какви трябва да ù бꙛдꙛтъ принадлѢжноститѢ, за които ще говоримъ по-натътъкъ. Ще турим край на туй положение. Чакай продължение. Докато чакаш -  кравешки език сготви и не му мисли! Обяснения на образците в притурката: Изображението представлява дизайн, който изглежда като етикет и реклама в ретро стил, за хранителен продукт и кулинарен алманах. Централен елемент : Овален медальон с надпис „Алманахъ“ и „per noctem ad lucem“, изоб...

Домашната кухня: Рецепти за ястия по сезона. Първо яйцата. Дунавската патка после.

Изображението представлява дизайн, който изглежда като етикет и реклама в ретро стил, за хранителен продукт и кулинарен алманах.

Ретро класика отъ 1893 година.

Ето как се варят рохки яйца:

  • Налейте толкова чаени чаши вода в тенджера, колкото яйца ще варите.
  • Сложете тенджерата на огъня и когато водата заври, пуснете яйцата в нея, по възможност едновременно.
  • След това свалете тенджерата от огъня и я оставете настрана, за да изстине водата постепенно.
  • Извадете яйцата, когато водата е изстинала, като по този начин се сваряват равномерно.
Текстът е рецепта за варене на яйца от 1893 г.
Ретро, ама модерно, сезон 1893 година.
Сега тутакси подирь туй иде наредъ да говоримъ, какъ именно трѢбва да бꙛде направена и наредена кухнята и какви трябва да ù бꙛдꙛтъ принадлѢжноститѢ, за които ще говоримъ по-натътъкъ.

Ще турим край на туй положение. Чакай продължение. Докато чакаш - кравешки език сготви и не му мисли!

Обяснения на образците в притурката:
  • Изображението представлява дизайн, който изглежда като етикет и реклама в ретро стил, за хранителен продукт и кулинарен алманах.
  • Централен елемент: Овален медальон с надпис „Алманахъ“ и „per noctem ad lucem“, изобразяващ лебед, дегизиран като патица или гъска.
  • Текстът е рецепта за варене на рохки яйца от 1893 г.: Включва „ЯСТИЯ ПО СЕЗОНА“, „1893“ и „Професионалисти в областта на интелектуалната собственост (индустриалната собственост) “.
  • Илюстрации: Има изображения на мъж и жена в облекло от края на 19-ти век, както и символи, свързани с готвенето, като дъска за рязане, нож и сатър.
  • Авторски права и лицензиране: Изображението включва информация за лиценз Creative Commons BY-NC-ND 4.0, което означава, че материалът може да се използва с посочване на източника, но не за търговски цели и без производни произведения.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Някакви дребни работи и трици. В основата на ръкоделието и тропоската.

  Традицията повелява , когато се започне нещо ново, да се обажда по кое направление ще се върви, какво ще се защитава и какво ще се бичува. С други думи, излага се програмата. Планът. Традициите на са това, което бяха. Нямам план, но се справям "fuckin great", дето се вика, и дето не се вика. Както вече писах, с моите приятели от КАДИКОМ - счетоводно & юридическо дружество, заформихме един клубЪ . Ядем, пием и пеем. Криминалета четем и плетем. Музиката свири. По световната Земя вървим, киберсигурност рушим. Ако никога не сте хващали в ръце игла и ножици, и не знаете да правите шевици, тук е мястото, където научно и систематично ще захванете правилата за шиенето и кроенето. Ще се научите да си вадите "теркове", което ще рече образец , модел, калъп, пример. Ще се снабдите със специални познания по управление , наглеждане, шиене и тропосване. Ще придобиете естетичност, нежност и добри обноски. Преди да започна да разправям обаче, трябва да отбележа, че какво...

Някои класики са вечни. Традициите - не са.

  Може да съм ретро, ама съм модерно ретро. Нищо не е черно и бяло. Винаги има нюанси. Ако не знаеш какво да кажеш, кажи го на френски. Ако искаш лимонада - купи лимони! Едно, две, три - изчакай да заври. После посоли. Внимавай и мисли! Най-обичам боба, леба и да уеба. Ретро и винтидж класика. Моят блог е моята крепост. Тук ще ядем, ще пием и ще пеем песни юнашки, хайдушки. Песни за вехти войводи. Криминалета ще четем. Шпионски интриги ще плетем. Музиката ще свири. Дигитална култура ще градим, киберсигурност ще рушим. По световната Земя ще вървим. Кога, как и защо? Не питай, не знаем! Дигитална ретро визия искаш и ти? Добре, на моите приятели се обади . Повече тук цъкни и разбери . Или им пиши ! Името им е КАДИКОМ . Те са българска компания, специализирана в широк спектър от услуги, включително счетоводство, управление на човешки ресурси, правни услуги, маркетинг, информационни технологии и др. Компанията активно се занимава с разработване на нови технологии и решения, като целта...

Домашната медицина. За частите и хигиената.

 Под редакцията на Доктора. Домашната медицина съставлява една от главните части на всяко домакинство. Знанието ѝ се налага за всеки един член на човеколюбието, чедо люби ето и съпружеската обич . Тя се състои в изцеляването с обикновени лекове на някои леки болести или пък в надпреварването и отдаването на бърза помощ на боледуващите от тежка болест, догдето пристигне доктора . Разбира се , ние нямаме за цел да преподаваме физиология, патология или терапевтика, нито да дадем някои понятия, полезни за практическия живот. Желаем обаче, щото нашите млади читатели да се отличават по туй от невежите баби, които се наемат да изцеряват болести чрез баяния, врачувания и подобни глупави средства . Нужно е да се знаят домашната медицина собствено и домашната медицина - фармакология. Вярно е, че сведения за най-драгоценното благо на човека - неговото здраве, и за съхранението му, много малко са разпространени в обществото. От друга страна е вярно, че в по-образованата част на последното...