Ретро класика отъ 1893 година. Ето как се варят рохки яйца: Налейте толкова чаени чаши вода в тенджера, колкото яйца ще варите. Сложете тенджерата на огъня и когато водата заври, пуснете яйцата в нея, по възможност едновременно. След това свалете тенджерата от огъня и я оставете настрана, за да изстине водата постепенно. Извадете яйцата , когато водата е изстинала, като по този начин се сваряват равномерно. Ретро, ама модерно, сезон 1893 година. Сега тутакси подирь туй иде наредъ да говоримъ, какъ именно трѢбва да бꙛде направена и наредена кухнята и какви трябва да ù бꙛдꙛтъ принадлѢжноститѢ, за които ще говоримъ по-натътъкъ. Ще турим край на туй положение. Чакай продължение. Докато чакаш - кравешки език сготви и не му мисли! Обяснения на образците в притурката: Изображението представлява дизайн, който изглежда като етикет и реклама в ретро стил, за хранителен продукт и кулинарен алманах. Централен елемент : Овален медальон с надпис „Алманахъ“ и „per noctem ad lucem“, изоб...
![]() |
Ретро класика отъ 1893 година. |
Ето как се варят рохки яйца:
- Налейте толкова чаени чаши вода в тенджера, колкото яйца ще варите.
- Сложете тенджерата на огъня и когато водата заври, пуснете яйцата в нея, по възможност едновременно.
- След това свалете тенджерата от огъня и я оставете настрана, за да изстине водата постепенно.
- Извадете яйцата, когато водата е изстинала, като по този начин се сваряват равномерно.
![]() |
Ретро, ама модерно, сезон 1893 година. |
Сега тутакси подирь туй иде наредъ да говоримъ, какъ именно трѢбва да бꙛде направена и наредена кухнята и какви трябва да ù бꙛдꙛтъ принадлѢжноститѢ, за които ще говоримъ по-натътъкъ.
Ще турим край на туй положение. Чакай продължение. Докато чакаш - кравешки език сготви и не му мисли!
Обяснения на образците в притурката:- Изображението представлява дизайн, който изглежда като етикет и реклама в ретро стил, за хранителен продукт и кулинарен алманах.
- Централен елемент: Овален медальон с надпис „Алманахъ“ и „per noctem ad lucem“, изобразяващ лебед, дегизиран като патица или гъска.
- Текстът е рецепта за варене на рохки яйца от 1893 г.: Включва „ЯСТИЯ ПО СЕЗОНА“, „1893“ и „Професионалисти в областта на интелектуалната собственост (индустриалната собственост) “.
- Илюстрации: Има изображения на мъж и жена в облекло от края на 19-ти век, както и символи, свързани с готвенето, като дъска за рязане, нож и сатър.
- Авторски права и лицензиране: Изображението включва информация за лиценз Creative Commons BY-NC-ND 4.0, което означава, че материалът може да се използва с посочване на източника, но не за търговски цели и без производни произведения.
Коментари
Публикуване на коментар