МАНИФЕСТ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Българи и българки! В град Варна се приготвя и изважда за продан на дребно, добре изпечен, по теглилки и цени за франзела, луксозен, първо качество, малък, тънък, 174 драма. Продава се пред градските касапски дюкяни, по цени волни, според условията с купувачите.
Продукти:
Кравешки език, свинска мас (сланина), свинско бутче (на парчета), моркови, лук, черен пипер, сол, магданоз, дафинови листа, чубрица, бяло вино (половин чаша), супа (половин чаша), ракия (малка чаша).
Приготвяне:
- Обелете кравешкия език от кожата и жилите с гореща вода.
- Напълнете езика със свинска мас (сланина).
- Поставете езика в съд, покривайки дъното със сланина и парчета от свинското бутче.
- Добавете моркови, лук, черен пипер, сол, магданоз, дафинови листа и чубрица.
- Прибавете половин чаша бяло вино, половин чаша супа и една малка чаша ракия.
- Затворете съда херметически и оставете да ври на слаб огън за 3-4 часа.
Сервиране:
Когато езикът е готов, извадете сланината, а парчетата от свинското бутче оставете за гарнитура.🐄 "Кравешки език" e езика на крава.
В кулинарията, кравешкият език е деликатес, който се консумира след подходяща обработка. Може да се използва за приготвяне на различни ястия.
Коментари
Публикуване на коментар