Продукти: Кравешки език, свинска мас (сланина), свинско бутче (на парчета), моркови, лук, черен пипер, сол, магданоз, дафинови листа, чубрица, бяло вино (половин чаша), супа (половин чаша), ракия (малка чаша). Приготвяне: Обелете кравешкия език от кожата и жилите с гореща вода. Напълнете езика със свинска мас (сланина). Поставете езика в съд, покривайки дъното със сланина и парчета от свинското бутче. Добавете моркови, лук, черен пипер, сол, магданоз, дафинови листа и чубрица. Прибавете половин чаша бяло вино, половин чаша супа и една малка чаша ракия. Затворете съда херметически и оставете да ври на слаб огън за 3-4 часа. Сервиране: Когато езикът е готов, извадете сланината, а парчетата от свинското бутче оставете за гарнитура. 🐄 "Кравешки език" e езика на крава. В кулинарията, кравешкият език е деликатес, който се консумира след подходяща обработка. Може да се използва за приготвяне на различни ястия.
Традицията повелява, когато се започне нещо ново, да се обажда по кое направление ще се върви, какво ще се защитава и какво ще се бичува. С други думи, излага се програмата. Планът.
Традициите на са това, което бяха. Нямам план, но се справям "fuckin great", дето се вика, и дето не се вика. Както вече писах, с моите приятели от КАДИКОМ - счетоводно & юридическо дружество, заформихме един клубЪ.
Ядем, пием и пеем. Криминалета четем и плетем. Музиката свири. По световната Земя вървим, киберсигурност рушим.
Ако никога не сте хващали в ръце игла и ножици, и не знаете да правите шевици, тук е мястото, където научно и систематично ще захванете правилата за шиенето и кроенето. Ще се научите да си вадите "теркове", което ще рече образец, модел, калъп, пример. Ще се снабдите със специални познания по управление, наглеждане, шиене и тропосване. Ще придобиете естетичност, нежност и добри обноски.
Преди да започна да разправям обаче, трябва да отбележа, че каквото и да е ръкоделието, с което ще се занимаете, трябва да спазвате добра позиция на тялото си. Не дръжте тялото си лошо. За да избегнете това зло, височината на стола, трябва да бъде пропорционална на оная на масата.
Ръкоделието трябва да се държи на такава височина, щото да не бъдете принудени да навеждате главата си, която по възможност дръжте изправена или съвсем малко преклонена напред. В никакъв случай не туряйте ръкоделието на коляното си, защото позицията на тялото в този случай е неприятна и малко здравословна.
След тези предварителни бележки, задължително трябва да поговорим и за онова тънко и микроскопично оръжие, без което не би съществувало нито шиенето, нито плетенето, нито който и да е от онези полезни човешки занаяти, и без които законите на човешкото облекло биха имали съвсем друг характер.
Разбира се, няма да се впускам в сухи исторически факти за иглата. Ще кажа само, че иглите открити в древноегипетските гробници, от слонова или проста индийска кост, както и ония от праисторически рибни бодили или растения, са функционално идентични с направените за първи път в Нюрнберг, Германия, през 1370 година, стоманени игли.
При шиенето, трябва да се използват качествени и добре калени игли. Никога не трябва да шием с криви игли, защото шиенето с такива игли става изобщо неправилно. Иглената дупка трябва да е добре изгладена, за да не порязва конеца.
Повечето от вас може би ще си помислят, че тези подробности върху шиенето са съвсем излишни, и особено днес, когато машината е заместила толкова много шиенето на ръка. Бързам да отговоря, че от всички ръкоделия, що се изработват с игла, няма друго толкоз важно, като основното - шиенето.
Ръката научена на добро и изящно ръкоделие, винаги може да преодолее мъчнотиите и трудностите, под които се живее. Такава ръка винаги може да произведе нещо солидно и трайно, когато се намери в нужда да го направи сама.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Коментари
Публикуване на коментар