Продукти: Кравешки език, свинска мас (сланина), свинско бутче (на парчета), моркови, лук, черен пипер, сол, магданоз, дафинови листа, чубрица, бяло вино (половин чаша), супа (половин чаша), ракия (малка чаша). Приготвяне: Обелете кравешкия език от кожата и жилите с гореща вода. Напълнете езика със свинска мас (сланина). Поставете езика в съд, покривайки дъното със сланина и парчета от свинското бутче. Добавете моркови, лук, черен пипер, сол, магданоз, дафинови листа и чубрица. Прибавете половин чаша бяло вино, половин чаша супа и една малка чаша ракия. Затворете съда херметически и оставете да ври на слаб огън за 3-4 часа. Сервиране: Когато езикът е готов, извадете сланината, а парчетата от свинското бутче оставете за гарнитура. 🐄 "Кравешки език" e езика на крава. В кулинарията, кравешкият език е деликатес, който се консумира след подходяща обработка. Може да се използва за приготвяне на различни ястия.
Ако влизате за пръв път в кухнята, чрез нашите съвети ще можете да учудите и най-специалиста готвача.
Ще се научите да приготвяте обяд, с който ще предизвикате възхищението и на най-претенциозните гости, които остават хладнокръвни и индиферентни и при най-чудесното изпълнение на Моцартовите композиции.
Ще се научите да имате за през цялата седмица пресни ястия, супа, конфитюри, по един много прост, ясен и лесен способ. Тука ние няма да се потрудим никак да покажем важността на домашната кухня, и влиянието ѝ върху щастието и върху самото ни здраве.
В тая си статия ще прибавим само, че сношенията ни с кухнята, трябва да са по възможност по-тесни, че на кухнята трябва да се отдаде надлъжната важност, че в нея трябва да царува винаги госпожата или госпожицата, а не коя да е невежа, чужда жена и самозвана готвачка.
С това ние ще отстраним случаите, от които много мъже се възползват, за да се нахранят в гостилниците, като избягват стереотипните ястия, за които домакините, без да са помислили нито една минутка, заповядват да се наготвят.
Ние ще научим нашата домакиня или домакин, да се позанимае повечко с кухнята си, и да посвети повечко от свободното си време в мислене върху готвенето, щото ние и по тая част оставаме твърде назад поради невежество и предразсъдъци, като считаме за унизително честото посещение в кухнята.
Занемарим ли кухнята, занемаряваме здравето си.
Затова прочее ние, преди да захванем систематично да говорим общо върху домашната кухня, нейните принадлежности, и готвенето на ястията, намерихме за добро да привлечем вниманието още веднъж върху значението на тези неща, и да кажем, че длъжни сме, вместо да си натрупваме къщата с разни луксозни багатели, да си наредим добре кухнята откъм всяка една страна и под здравословна точка зрение, сиреч, да гледаме да бъде тя четвъртита, широка и обърната към Слънцето, и по такъв начин да имаме храна добра, здравословна и чиста.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Коментари
Публикуване на коментар